proefvaren juni 2014

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft Lionsclub Aalsmeer Ophelia het evenement Proefvaren georganiseerd. Zaterdag 28 juni jl. hebben 380 deelnemers in 57 open boten deelgenomen aan een tocht door het Westend en over de kleine Poel waar op zes locaties culinaire hapjes werden geserveerd.

De start was om twee uur op het Starteiland, waar onder het genot van een glaasje prosecco werd genoten van het gerechtje verzorgd door Brasserie Oevers. Na de inschrijving waaierde de boten uit om via hun eigen route de overige restaurants aan te doen, die zich ieder op een eigen eiland presenteerden, zijnde Welkom Thuis, De Jonge Heertjes en Oh! in samenwerking met Bawykow. Bij Watersportvereniging Nieuwe Meer kon het gerechtje worden genoten op het terras van het clubhuis. Het evenement werd afgesloten bij In de Zotte Wilg waar het dessert werd geserveerd en de deelnemers ook hun prijzen van de krasloterij konden ophalen. Er waren meer dan 50 prijzen te vergeven met dank aan de Aalsmeerse middenstand die weer enthousiast leuke giften beschikbaar stelden.

Deze derde editie van Proefvaren was weer een groot succes, het weer werkte mee en het was een gezellig samenzijn. De opbrengst van het evenement was € 10.000. Het bedrag gaat naar het goede doel dat de Lionsclub Aalsmeer Ophelia dit jaar ondersteunt: De KanjerKetting.