Proefvaren 2015

Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft Lionsclub Aalsmeer Ophelia het evenement Proefvaren georganiseerd. Zaterdag 27 juni jl. hebben 400 deelnemers in iets meer dan 60 open boten deelgenomen aan een tocht door de sloten van het Westend en over de Grote en Kleine Poel, waar op zes locaties culinaire hapjes werden geserveerd.

De start was om half vier op het Starteiland, waar onder het genot van een glaasje prosecco van Joseph aan de Poel werd genoten van het gerechtje verzorgd door het Tuinhuis. Mede door het fantastische weer was de stemming onder de elkaar enthousiast begroetende deelnemers al direct opperbest. Na de inschrijving waaierde de boten uit om via hun eigen route de restaurants op de eilandjes aan te doen, zijnde: Welkom Thuis, Restaurant Oh!, Grandcafe In de Zotte Wilg en Grill Restaurant Centennial. Het vroeg soms enige stuurmanskunst om in de kleine slootjes met zo veel bootjes te varen, maar er waren louter vrolijke gezichten te zien en indien nodig stak men elkaar de helpende hand toe bij het aanmeren. Het dessert vond plaats in de evenemententent op het Surfeiland en werd verzorgd door restaurant Westeinder Paviljoen.

In de loterij waren meer dan 50 prijzen te vergeven met dank aan de Aalsmeerse middenstand die weer enthousiast leuke giften beschikbaar stelden.

De animo om mee te doen met Proefvaren is ieder jaar groot, maar dit jaar moesten er helaas mensen worden teleurgesteld omdat het maximum aantal deelnemende boten al snel was bereikt. Volgend jaar komen er nieuwe kansen omdat de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia graag een lustrum editie van Proefvaren willen organiseren.

De opbrengst van dit evenement was ongeveer € 10.000,--! Het bedrag gaat naar het goede doel dat Lionsclub Aalsmeer Ophelia dit jaar ondersteunt: Stichting Free a Girl.