Proefvaren 2016

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft Lionsclub Aalsmeer Ophelia op de eerste dag van de Westeinder Water Week het evenement Proefvaren georganiseerd. De opbrengst van het evenement is geheel bestemd voor een goed doel: De CliniClowns.
Zaterdag 25 juni jl. hebben 400 deelnemers in iets meer dan 60 open boten deelgenomen aan een tocht door de sloten van het Westend en over de Kleine Poel, waar op zes locaties culinaire hapjes werden geserveerd. De start was om half vier op het Starteiland, waar onder het genot van een glaasje prosecco van Slijterij Wittebol werd genoten van het eerste gerechtje verzorgd door Vooges/Voovers.
Na de inschrijving waaierden de boten uit om via hun eigen route de restaurants op de eilandjes aan te doen, zijnde: Welkom Thuis, Oevers, Grandcafé In de Zotte Wilg en Joseph aan de Poel. Het vroeg soms enige stuurmanskunst om in de kleine slootjes met zo veel bootjes te varen, maar er waren louter vrolijke gezichten te zien en indien nodig stak men elkaar de helpende hand toe bij het aanmeren. Het dessert werd verzorgd door Bistro 9 en vond plaats in de hal van Jachthaven Piet Huis die voor de gelegenheid prachtig met bloemen was versierd. De gezellige live muziek werd geheel om niets verzorgd door muzikaal duo “Another cup of tea” Wim Bartels en Jolanda van Schaik Bogers en DJ Ard Kuiper. In de loterij waren meer dan 130 prijzen te vergeven met dank aan de Aalsmeerse middenstand die weer enthousiast leuke giften beschikbaar stelden.
De animo om mee te doen met Proefvaren is ieder jaar groot, maar dit jaar moesten er helaas mensen worden teleurgesteld omdat het maximum aantal deelnemende boten al snel was bereikt.
Volgend jaar doen de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia even een pas op de plaats. Proefvaren zal wellicht in 2018 weer plaatsvinden.
De opbrengst van Proefvaren 2016 bedraagt € 13.500,--. Het bedrag gaat naar het goede doel dat Lionsclub Aalsmeer Ophelia dit jaar ondersteunt: de CliniClowns.
CliniClowns komen bij kinderen in ziekenhuizen en instellingen op bezoek. Ze spelen samen waardoor de kinderen afleiding en plezier beleven en even vergeten dat ze ziek zijn. Inmiddels bezoeken zo’n 67 clowns ruim 100 ziekenhuizen en andere instellingen door heel Nederland.
Voor meer informatie: www.cliniclowns.nl
Lionsclub Aalsmeer Ophelia bedankt alle sponsors, de inzet van de deelnemende restaurants en alle deelnemers aan Proefvaren die deze prachtige dag met dit prachtige restultaat mogelijk hebben gemaakt!!