Slag om Aalsmeer 2016

“Gelegenheidscoalitie” CDA/VVD wint  Slag om Aalsmeer.

Opbrengst: ruim € 7.000 voor Foppe Fonds en Mike Multi Foundation

Woensdagavond 16 november was het een drukte van belang in de nagelnieuwe bedrijfskantine van Jachtwerf Gouwerok in de Dorpsstraat. De beide Lionsclubs van Aalsmeer organiseerden daar een geheel nieuw evenement: De Slag om Aalsmeer, het slimme en gezellige Lions bedrijvenspel waarbij het draait om samenwerking en kennis met als doel het genereren van fondsen voor goede doelen in dit geval het Foppe Fonds van Foppe de Haan.

19 Teams van bedrijven en instanties uit Aalsmeer en daar buiten - in totaal 95 personen - gingen in de slag met de vele, soms pittige vragen waarvan er elke 4 minuten een nieuwe reeks op tafel kwam. Leuk om te zien dat de teams onderling ook behoorlijk fanatiek bezig waren om een zo hoog mogelijke score te behalen. Na ’n enerverende 1 ½ uur waarin vele zuchten en kreten werden geslaakt, kwam het team van de “gelegenheidscoalitie” CDA/VVD als duidelijke winnaar uit de bus. Het team van Soep Aalsmeer werd tweede en dat van Schildersbedrijf Joh. Hoogstraten veroverde de derde plek. Onder de overige deelnemers waren o.a. teams van Loogman, Hoekwater, de ESA, PACT Aalsmeer, Historische Tuin, Rotary, en Aannemersbedrijf van der Drift.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een heerlijk buffet geserveerd en na afloop daarvan kreeg de bekende voetbalcoach Foppe de Haan het woord om de aanwezigen wat te vertellen over zijn Foppe Fonds. Dit fonds helpt gehandicapte sporters met hulpmiddelen en Foppe wist met passie en overtuiging dit fantastische goede doel naar voren te brengen. Ook nam hij op z’n geheel eigen wijze de aanwezigen mee in de vijf “F-en” van Foppe. Een zeer inspirerend verhaal. De vergelijking tussen voetbal en de dagelijkse praktijk was aansprekend. Daarna kreeg hij ’n cheque van € 5.500 uitgereikt waarmee hij uiteraard behoorlijk in z’n nopjes was. Als toegift werd ook nog een cheque van € 1.500 uitgereikt aan Mike van der Laarse van de in Aalsmeer bekende Mike Multi Foundation, eveneens een fonds dat sporten voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking mogelijk maakt. Voor hem kwam deze gift als een totale verrassing!

Zo’n 40 leden van beide Lionsclubs werkten onderling goed samen waren druk in de weer om de avond in goede banen te leiden. Uit de vele positieve reacties na afloop bleek duidelijk dat de deelnemers een prima hebben beleefd. De eerste aanmeldingen voor een tweede editie zijn al binnen dus de Slag om Aalsmeer krijgt ongetwijfeld in november 2017 een vervolg.