persbericht

Team van Multi Supplies wint de ‘Slag om Aalsmeer’

Opbrengst: € 6.000 voor de EDWIN van der SAR FOUNDATION en

€ 1.000 voor rolstoeltennisser RUBEN SPAARGAREN

Woensdagavond 15 november heerste er een gezellige drukte in het restaurant van zorgcentrum Kloosterhof. De beide Lionsclubs van Aalsmeer organiseerden daar voor de tweede keer ‘De Slag om Aalsmeer’ het slimme en gezellige Lions bedrijvenspel waarbij het draait om samenwerking en kennis met als doel het genereren van fondsen voor goede doelen.

Maar liefst 22 teams van bedrijven en instanties uit Aalsmeer en daar buiten - in totaal 110 personen – hadden zich ingeschreven. Zij gingen aan de slag met de vele, soms pittige vragen waarvan er elke 4 minuten een nieuwe reeks op tafel kwam. Leuk om te zien dat de teams onderling ook behoorlijk fanatiek bezig waren om een zo hoog mogelijke score te behalen. De  “gelegenheidscoalitie” CDA/VVD had zich vast voorgenomen ook dit jaar weer de eerste prijs in de wacht te slepen maar dat lukt net niet. Het team van Multi Supplies kwam als duidelijke winnaar uit de bus en het door een gulle gever gesponsorde team aan de Gastentafel werd tweede. CDA/VVD veroverde de derde plek. Onder de overige deelnemers waren teams van Loogman, Hoekwater, Historische Tuin, RABO, Architectenbureau Pannenkoek, Gezondheidscentrum Aalsmeer, Renault Nieuwendijk en vele anderen.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een heerlijk Italiaans buffet geserveerd en na afloop daarvan kreeg Edwin van der Sar het woord. Hij vertelde een heel persoonlijk verhaal over de hersenbloeding die zijn vrouw Annemarie trof. Deze ingrijpende gebeurtenis vormde uiteindelijk de aanleiding om dit fonds op te richten. Zo’n 140.000 mensen lopen jaarlijks hersenletsel op en krijgen te maken met verwerkingsproblematiek en moeten hun leven opnieuw en anders vormgeven. De Edwin van der Sar Foundation realiseert inmiddels al 5 jaar projecten ter ondersteuning van die mensen op het gebied van revalidatie, participatie en preventie. Zij wil een stimulerende en verbindende factor zijn tussen o.a. patiënten, revalidatiecentra en woon-zorglocaties. Overigens  kan deze avond voor het Kloosterhof ook nog positief uitpakken, want ter plekke werd door het fonds toegezegd om na te gaan hoe men ook deze instelling kan verblijden met het brengen van “beweging”.

Daarna kreeg Edwin een cheque van € 6.000 uitgereikt waarmee hij uiteraard behoorlijk in z’n nopjes was.

Vervolgens werd ook Ruben Spaargaren in het zonnetje gezet. Deze sympathieke rolstoeltennisser – nr. 2 in Nederland in het Heren Enkelspel – vertelde enthousiast over zijn passie. De nu 18 jarige Ruben kwam op z’n elfde in aanraking met rolstoeltennis nadat hij kort daarvoor gehandicapt raakte en in een rolstoel belandde. Om Ruben te ondersteunen in zijn streven om op een zo hoog mogelijk niveau zijn sport te kunnen beoefenen is de Stichting Ruben Spaargaren Tennis on Wheels opgericht. Ruben staat al in de wereld top 100 maar zijn droom is om ooit de beste rolstoeltennisser ter wereld te worden! Hij kreeg een cheque van € 1.000 uitgereikt

Praktisch alle leden van beide clubs – Lionsclub Aalsmeer Ophelia en Lionsclub Aalsmeer – waren aanwezig en werkten onderling perfect samen om de avond goed te laten verlopen. Dat zij daarin geslaagd zijn bleek wel uit de vele positieve reacties na afloop. In november 2018 zal er ongetwijfeld weer een ‘Slag om Aalsmeer’ plaatsvinden