Proefvaren 2018

Zaterdag 7 juli 2018 heeft Lions Club Aalsmeer Ophelia wederom PROEFVAREN georganiseerd. Een culinaire rondreis over de Westeinderplassen waar op zeven locaties culinaire gerechtjes werden geserveerd. Een groot aantal deelnemers in 75 open boten hebben deelgenomen.

Een nieuw element was de captainsavond, anderhalve week voor het Proefvaren. Daar kregen de deelnemers de starttassen uitgereikt met daarin alle benodigdheden voor Proefvaren, dit jaar met een wedstrijdelement.
De captains van de boten kregen een houten klomp uitgereikt met de opdracht deze te “pimpen” en in te leveren bij de start van de vaartocht op het Starteiland in ruil voor de routekaart.

Om half drie konden de deelnemers afmeren en werden de klompen ingeleverd, allen op zichzelf staande kunstwerken. Wat een creativiteit! Overweldigend. Wij zijn voornemens deze klompen in de loop van dit jaar te exposeren. U hoort hier binnenkort meer over.

Daarna werd onder het genot van een glaasje prosecco gesmuld van het gerechtje verzorgd door De Osdorper.

Om half vier waaierden de boten uit om via hun eigen route de overige eetlocaties aan te doen, zijnde Joseph aan de Poel, brasserie Nieuwe Meer, De Praam, Het Wapen van Aalsmeer en Keurslager Kruyswijk. Onderweg kregen de deelnemers nog een heerlijke “frozen cocktail” van 24ICE aangeboden.

Het evenement werd afgesloten bij het clubhuis van Watersport Vereniging Aalsmeer, die dit jaar 75 jaar bestaat. Hier werd een heerlijk dessert geserveerd door Bistro9 en kon men de fantastische prijzen van de loterij ophalen.

Er waren 180 prijzen te vergeven met dank aan de Aalsmeerse middenstand die weer enthousiast leuke giften beschikbaar stelden.

De hoofdprijs is een vakantie voor 6 personen in een villa in het zuiden van Spanje. De winnaar was zeer verrast en dolblij met deze prijs.

Een arrangement Boerengolf is de prijs voor het team van de winnende klomp.

Er is ook nog een 2e prijs uitgereikt door één van de hoofdsponsors. Dit team krijgt een etentje aangeboden.

Deze zesde editie van Proefvaren was wederom een groot succes. Het weer kon niet beter en het was een gezellig samenzijn. Iedereen genoot met volle teugen.

De opbrengst van Proefvaren 2018 gaat, samen met de opbrengst van de andere activiteiten van dit clubjaar, naar het goede doel dat de Lionsclub Aalsmeer Ophelia dit jaar ondersteunt: Stichting Kinderfondsen Nederland. Het totaalbedrag wordt later bekend gemaakt. (www.kinderfondsennederland.nl)

Lionsclub Aalsmeer Ophelia bedankt de twee hoofdsponsors, de overige sponsors, de inzet van de deelnemende restaurants en eetlocaties, alle deelnemers aan Proefvaren, de lokale middenstand en alle vrijwilligers die deze prachtige dag mogelijk hebben gemaakt.