foto

Wijnverkoop 2013-2014

Rouquet's Vin de Pays d'Oc Syrah en Chardonnay        

 

                  

 

Syrah

 

Uit de lommerijke landerijen romdom de zuid Franse stand Montpellier en het kleinere klassieke dorpje Assas komen heerlijke wijnen die een weergave zijn van het evenzo heerlijke leven aldaar. Te midden van deze streek, genaamd Pays d'Oc, ligt de cooperatie Les Vignerons dus Pic. Zij maken de cepage wijn Rouquets's Syrah. De Syrah druif geeft kracht, een uitgesproken aroma en volheid aan de wijn, echter zonder zijn fruitigheid te verliezen. De wijn heeft een mooie volle rode kleur en in het aroma zitten sporen van zoetige viooltjes en drop.

Het is een wijn die heel goed te combineren valt met gegrilde vleesgerechten, mooie droge worsten en (wild) pate. Serveer de wijn zo rond de 15 graden Celsius, dan geniet u er maximaal van.

100% Syrah druiven, 13,5 % alcohol, bodem: zandsteend en lichte klei, lagering: 6 maanden op eiken vaten.

 

Chardonnay

 

Van dezelfde cooperatie, uitkijkend op de rotsformaties van de beroemde Pic Saint Loup, komt deze mooie goudgeel gekleurde cepage wijn Chardonnay. De druif levert volle witte wijnen. De wijn ruikt naar appels en rijp fruit, maar bevat ook tonen van walnoot en boter, die zich wat meer manifesteren naar mate de wijn iets ouder wordt. De smaak is droog met een lichte zuurgraad.

Deze wijn doet het uitstekend als aperitief en als begeleider bij warme visschotels en schaaldieren. De aanbevolen drinktemperatuur is rond de 10 graden Celsius.

100% Chardonnay druiven, 12,5 % alcohol, bodem: zandsteen en lichte klei, lagering: 1 maand op stalen tanks.

Bedankt voor uw bijdrage!

Wederom een groot succes, de wijn is helemaal uitverkocht ! 

Logo Lab 35 | Aalsmeer.nu + Logo CMS Eyecreator