Goede Doel 2018 -2019

Dit jaar steunt Lionsclub Aalsmeer Ophelia verpleeghuis Rozenholm in Aalsmeer.

Verpleeghuis Rozenholm behoort tot de stichting Amstelring Groep.

Wie verbonden is aan Aalsmeer voelt zich in verpleeghuis Rozenholm meestal snel op z’n gemak. Het huis ligt midden in de levendige dorpskern van Aalsmeer en men kijkt uit op de historische tuin en het water.Het is een prettig gebouw met veel licht en grote ramen, direct aan het water, de Brandewijnsloot. Vooral in de zomer is er veel te zien. Aan de voorkant is er ook altijd wat te beleven, met een komen en gaan van winkelend publiek.

Aalsmeer is een hechte gemeenschap. Veel mensen kennen elkaar en zijn betrokken, en dat maakt de sfeer in Rozenholm zo prettig. ‘Zo thuis mogelijk’ is het uitgangspunt.

Bij dementie, ouderdom of een chronische ziekte is Rozenholm een veilige plek om te wonen. Iedereen kan zichzelf zijn, respect voor elkaar en zorgzaamheid zijn vanzelfsprekend.

Het zijn de extraatjes die het verschil maken, die het leven van de bewoners in Rozenholm weer een beetje kleur geven.

Want hoe graag de bestuurders van Rozenholm dat ook willen, niet elke wens kan uit de normale middelen worden betaald. Het zijn juist de extraatjes die die het hem doen.

De bewoners van Rozenholm hebben wensen.

Een veilige tuin voor alle bewoners!

De gemeenschappelijk ruimte, de Violier en de aangrenzende tuin die aan de Bandewijnsloot ligt, aan elkaar verbinden zodat een binnen/buiten gevoel ontstaat. Deze de tuin wordt nu onvoldoende benut, terwijl het juist zo'n prachtige plek is voor alle bewoners. Een veilige tuin heeft brede paden, geen gevaarlijke hoogteverschillen, geen muren, wel afsluitbaar met een goede natuurlijke afscherming naar het water.

Ook het opknappen van de Violier is een grote wens. Zodat het een prettigere omgeving wordt voor bewoners om te vertoeven met hun familie om aansluitend ook te kunnen genieten van de tuin.

Lionsclub Aalsmeer Ophelia organiseert dit clubjaar diverse activiteiten/evementen waarvan de opbrengst voor de bewoners van verpleeghuis Rozenholm bestemd is om bovenstaande wensen in vervulling te laten gaan.

Steun dit initiatief en draag bij aan een fijne oude dag voor deze kwetsbare ouderen.