Goede Doel 2019 - 2020

De WensenAmbulance Amsterdam en omstreken helpt mensen die niet lang meer te leven hebben, bij het vervullen van hun laatste wens, bijvoorbeeld nog een keer naar zee, naar een voetbalwedstrijd of nog een keer naar huis. Ontroerende laatste wensen die voor terminaal zieken vaak alleen in vervulling kunnen gaan als er een ambulance is met goede medische begeleiding.

De WensenAmbulance werkt uitsluitende met vrijwilligers, op dit moment zijn er 250 vrijwilligers die zich inzetten.

De WensenAmbulance wordt beheert door de Jan Veenstra Stichting en heeft een ANBI status.

Sinds eind 2018 is er een nieuwe Ambulance die erg smaakvol is ingericht. Deze is gestationeerd bij Ambulance dienst Amsterdam, die ook het onderhoud voor hun rekening neemt.

In hun jaarverslag 2018 wordt aangegeven dat er 59 wensen zijn vervuld en het aantal aanvragen stijgt nog steeds.