Free a girl

15 december 2015
Goede doelen

Free a Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit gedwongen prostitutie te bevrijden. Daarnaast investeert de stichting in opvang, traumaverwerking, medische zorg, onderwijs en beroepsopleidingen en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 7 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 3.600 meisjes uit bordelen in Azië.

Ook werkt Free a Girl samen met politie en justitie om mensenhandelaren op te pakken en veroordeeld te krijgen.

Om dit te bereiken, biedt Free a Girl financiële ondersteuning aan lokale organisaties waar onze toegevoegde waarde het grootst is. Free a Girl steunt 15 partnerorganisaties in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Brazilië en Nederland.

https://www.freeagirl.nl

Cheque Lions Ophelia voor stichting Free a Girl

Op maandag 14 december 2015 heeft Esther Zwetsloot namens Lionsclub Aalsmeer Ophelia een cheque, groot €14.500,- overhandigd aan Joamy Tounkara van de Stichting Free a Girl.
Het bedrag zal worden besteed aan Shaktie Samuha in Nepal. Deze organisatie heeft twee opvanghuizen voor slachtoffers van handelaren in kinderen. Na de aardbeving in Nepal zijn jonge meisjes een makkelijke prooi van ronselaars met mooie beloften.

Gerelateerde berichten

Stichting SAM

Stichting SAM

Op maandagavond 25 september hebben de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia de opbrengst van hun acties van het...

Tesselschade

Tesselschade

Op maandagavond 25 september hebben de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia de opbrengst van hun acties van het...

Kika

Kika

Op maandag 25 september 2023 hebben de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia de opbrengst van hun acties van het...