Het Vergeten Kind

10 november 2017
Goede doelen

Caroline Mekke, voorzitter van Lionsclub Aalsmeer Ophelia, heeft in september 2017  een cheque overhandigd aan Chablis Platenburg van de Stichting Het Vergeten Kind (voorheen Guusje Nederhorst Foundation).

De dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia hebben in het afgelopen jaar (2016/2017)verschillende fundraisingactiviteiten op touw gezet en hebben daarmee dit prachtige bedrag opgehaald. De fundraisingactiviteiten zijn zeer divers geweest; er is een wijnactie, een kerstmarkt, een Rolling Dinner en een Bloemenfestival gehouden.

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor kwetsbare kinderen in de samenleving. Chablis Platenburg gaf aan dat we met elkaar het verschil kunnen maken om deze kinderen te helpen. In Nederland hebben ruim 100.000 kinderen een onveilig of instabiel thuis, worden mishandeld of verwaarloosd. Dit is in iedere schoolklas gemiddeld één! Voor 55.000 kinderen gaat het zelfs zo mis, dat ze noodgedwongen niet meer thuis kunnen wonen.

Het geld van Lionsclub Aalsmeer Ophelia zal worden gebruikt voor de bouw van Het Huis van Het Vergeten Kind. In Mierlo is eenzelfde huis waar veel kinderen gedurende de vakanties of weekenden gebruik van maken. Door de goede ervaringen zijn de wachtlijsten helaas erg groot. Daarom wordt gestart met de bouw van een nieuw huis op een centralere plek in Nederland, Almere. Het wordt een grote, liefdevolle plek voor tienduizenden kwetsbare kinderen. Alle kinderen met een instabiele of onveilige thuissituatie kunnen hier hun zorgen en ellende even opzij zetten. Door het geven van aandacht en positieve ervaringen wordt hun kans op ernstige gedragsproblemen en schooluitval bovendien een stuk kleiner.

Chablis Platenburg gaf aan enorm blij te zijn met dit mooie bedrag en bedankte de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia heel hartelijk!

Gerelateerde berichten

CP Vrouwen Voetbal

CP Vrouwen Voetbal

UITREIKING CHEQUE AAN CP Vrouwen Voetbal Op maandag 28 februari 2022 hebben wij...

Tour du ALS 2021

Tour du ALS 2021

Op zaterdag 20 maart 2021 waren een tiental dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia bereid de handen uit de mouwen te...

Hartverwarming Zorgpersoneel

Hartverwarming Zorgpersoneel

In het kader van Valentijnsdag hebben de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia een hartverwarmende actie gehouden voor...