Stichting Hulphond Nederland

12 oktober 2013
Goede doelen

Op 12 oktober 2013 hebben een aantal dames van Lions Club Aalsmeer Ophelia een cheque ter waarde €12.500 overhandigt aan de heer Bouwer van Hulphond Nederland.

Het afgelopen clubjaar zijn er een aantal fundraising activiteiten geweest zoals wijnverkoop, het proefvaren en een hondenverwendag en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in dit fantastische bedrag. Op een zon overgoten zaterdag hebben we op het trainingscentrum in Herpen op de opende dag nogmaals kunnen zien hoe een hulphond het leven van iemand enorm kan veranderen.

Al met al een geslaagd seizoen met leuke evenementen en een mooie opbrengst voor Hulphond Nederland.

Een hulphond geeft mensen met een beperking een beter leven.

De honden kunnen op verschillende manieren worden ingezet zo zijn er de therapie hulphonden deze worden vooral bij jongeren gebruikt met gedragsproblemen, de signalerings-hulphonden deze kunnen mensen met epilepsie en post traumatische stress syndromen helpen en dan zijn er nog de ADL hulphonden, deze honden zijn getraind om iemand te assisteren met allerlei dagelijkse handelingen.

Een hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een zelfstandiger leven.

Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, haalt was uit de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen.
Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om mensen met een handicap zelfstandiger te maken. Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen.
Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.

Met een bijdrage kan Hulphond Nederland pups tot Hulphonden opleiden en Hulphonden kosteloos ter beschikking stellen aan aanvragers van een Hulphond.

Gerelateerde berichten

Stichting SAM

Stichting SAM

Op maandagavond 25 september hebben de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia de opbrengst van hun acties van het...

Tesselschade

Tesselschade

Op maandagavond 25 september hebben de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia de opbrengst van hun acties van het...

Kika

Kika

Op maandag 25 september 2023 hebben de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia de opbrengst van hun acties van het...