KanjerKetting

9 september 2014
Goede doelen

Cheque voor De KanjerKetting

Lionsclub Aalsmeer Ophelia heeft een cheque van € 14.000 uitgereikt aan twee bestuursleden van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker die de KanjerKetting heeft ontwikkeld. Door kinderen die strijden tegen kanker bij iedere stap in hun ziekteproces te belonen of te troosten met een specifieke kraal, ontstaat een prachtige ketting die steun en troost geeft. De KanjerKralen maken letterlijk zichtbaar wat voor kinderen zo ongrijpbaar is. Met de KanjerKetting in de hand vertellen kinderen hun verhaal. De kralen zijn kostbaar en een ketting kan helaas soms meters lang worden. De cheque is dan ook dankbaar in ontvangst genomen.

Dit bedrag is bijeengebracht door verscheidene fondsenwervingsactiviteiten gedurende het afgelopen clubjaar, zoals de traditionele wijnverkoop rond de Kerst, het organiseren van de Kanjerdag, een dag vol kinderactiviteiten op de kinderboerderij,  en het ondertussen ook traditioneel geworden Proefvaren.
Lionsclub Aalsmeer Ophelia en Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker bedanken allen die hebben bijgedragen om dit prachtige resultaat te behalen!

De KanjerKetting, een initiatief van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker, is opgezet als beloningsssysteem voor kinderen met kanker. De KanjerKralen zijn een lichtpuntje tijden de zware behandeling, kinderen kijken uit naar hun kleine, kleurige beloning. Elke kraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis.  Zo zijn er kralen voor een chemokuur, bestraling, prikken, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op intensive care enz.

Maar de KanjerKetting is meer. De KanjerKralen maken letterlijk zichtbaar wat voor kinderen zo ongrijpbaar is. Door de KanjerKetting begrijpen ze beter wat er met hen gebeurt en krijgen ze grip op hun situatie. Ouders gebruiken de KanjerKetting als leidraad om hun kind uitleg te geven en om het voor te bereiden op wat het te wachten staat.

Met de KanjerKetting in de hand vertellen kinderen hun verhaal aan hun opa en oma of aan klasgenootjes.
Zo helpt de KanjerKetting hen door de behandeling heen.
Na afloop is de KanjerKetting een kleurrijke herinnering aan een ingrijpende periode. Voor gezinnen waar een kind aan kanker is overleden, is de KanjerKetting een dierbaar aandenken dat zij koesteren.

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen.
De bijna 4000 leden zijn gezinnen (ouders, kinderen, brussen), grootouders en survivors, ieder met een eigen verhaal. Over verschillende diagnoses. Over kinderen van alle leeftijden. over behandeling, genezen zijn en verlies en rouw. Over volwassen survivors. Geen verhaal is hetzelfde, maar altijd voelbaar is de rode draad van de verbondenheid. De VOKK is daarmee net een KanjerKetting die de kleurrijke verhalen en ervaringen van haar leden met elkaar verbindt, ernaar luistert, ervan leert en er iets mee doet. Samen voor Beter.

Kijk voor meer informatie op: www.kanjerketting.nl en www.vokk.nl

Gerelateerde berichten

CP Vrouwen Voetbal

CP Vrouwen Voetbal

UITREIKING CHEQUE AAN CP Vrouwen Voetbal Op maandag 28 februari 2022 hebben wij...

Tour du ALS 2021

Tour du ALS 2021

Op zaterdag 20 maart 2021 waren een tiental dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia bereid de handen uit de mouwen te...

Hartverwarming Zorgpersoneel

Hartverwarming Zorgpersoneel

In het kader van Valentijnsdag hebben de dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia een hartverwarmende actie gehouden voor...