Slag om Aalsmeer 2019

18 november 2019
Acties en evenementen

Slag om Aalsmeer 2019

Persbericht Slag om Aalsmeer

 

Team van Multi Supplies wint voor de 2de keer de ‘Slag om Aalsmeer’

Opbrengst: € 6.800 voor ‘de UPside van Down’ en € 1.700 voor ‘DownTown Ophelia’

Woensdagavond 13 november heerste er een prima sfeer in de kantine van OZ Export. Daar heette gastheer en operationeel directeur Ruben Sicking alle deelnemende teams en de leden van de organiserende Aalsmeerse Lionsclubs hartelijk welkom voor het spelen van ‘De Slag om Aalsmeer’. Dit slimme en gezellige Lions bedrijvenspel waarbij het draait om samenwerking en kennis met als doel het werven van fondsen voor goede doelen, werd dit jaar voor de vierde keer gespeeld.

 

Ook dit jaar weer veel inschrijvingen

In totaal 23 teams van bedrijven en instanties uit Aalsmeer en daar buiten – 115 deelnemers – hadden zich ingeschreven. Zij gingen aan de slag met vele, soms pittige vragen waarvan elke 4 minuten een nieuwe reeks op tafel kwam. Leuk om te zien dat de teams onderling ook behoorlijk fanatiek bezig waren om de hoogste score te behalen. De jury had haar handen vol aan het correct beoordelen van alle antwoorden want de uitslagen lagen dicht bij elkaar! Uiteindelijk slaagde het team van Multi Supplieser in om voor de tweede keer de eerste prijs in de wacht te slepen. Met slechts 0,4 punt verschil versloegen zij het team van nieuwkomer Green Balanz – Pure people. Pure orchids – dat verrassend tweede werd. De teams van Qultura  Management & Kwaliteit en de Historische Tuin werden derde en vierde met een onderling nipt verschil van 0,2 pnt. Onder de overige deelnemers waren enthousiaste teams van Loogman, RABO, Meer Vastgoed, PACA, Jachtwerf Gouwerok , Winkeliersvereniging Ophelialaan, Meerlanden, natuurlijk ook OZ Export en vele anderen.

Gastsprekers van de stichting ‘de UPside van Down’.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een voortreffelijk buffet geserveerd en na afloop was het de beurt aan voorzitter Linda Germs van de UPside van Down die het gezelschap verraste met een zeer persoonlijk verhaal over haar eigen puberzoon Lucas en hoe zij elke dag weer een positieve draai probeert te geven aan het leven met iemand die heel bijzonder is. Daarna vertelde Mark Haayema – multi-talent en kinderboekenschrijver over zijn eigen betrokkenheid bij kinderen en mensen met Down en hoe hij probeert om de moeilijke vragen van het leven voor kinderen bespreekbaar te maken. Een welverdiend applaus volgde, waarna de stichting een cheque van euro; 6.800 uitgereikt kreeg waarmee zij uiteraard hartstikke blij waren.Zij gaan het geld gebruiken om voorjaar 2020 het INC (include everyone) Gala te organiseren gericht op meer inclusiviteit van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving en op de arbeidsmarkt.

 

Ook cheque voor ‘stichting DownTown Ophelia’

Daarna kreeg ook de DownTown Ophelia een cheque uitgereikt. Ieder jaar organiseren zij een groots evenement waarbij mensen met Downsyndroom in het middelpunt van de belangstelling staan. Zij kunnen dan laten zien dat ook zij kansen op de arbeidsmarkt verdienen. Het bedrag van € 1700 gaan zij gebruiken om op 13 juni 2020 in de Ophelialaan de vierde ‘DownTown Ophelia’ te organiseren.

 

Alle leden van beide clubs – Lionsclub Aalsmeer Ophelia en Lionsclub Aalsmeer – werkten de hele avond hard om alle gasten een fijne avond te bezorgen. Dat zij daarin geslaagd zijn bleek wel uit de vele positieve reacties na afloop. Uiteraard ook veel dank aan OZ Export voor de geweldige gastvrijheid. 

 

 

 

 

 

t

Gerelateerde berichten

Slag om Aalsmeer 2022

Slag om Aalsmeer 2022

Aalsmeer heeft twee Lionsclubs, de heren Lionsclub Aalsmeer en de dames Lionsclub Aalsmeer Ophelia. Voor dit evenement...

Kerstmarkt 2022

Kerstmarkt 2022

Kerstmarkt  9 en 10 december 2022 De dames van Lionsclub Aalsmeer Ophelia organiseren in samenwerking met de...